Vannskjæring

Vi har drevet med vannskjæring siden 2001, og var først med å tilby dette i Bergen.

Fordelen med vannskjæring er at det ikke oppstår spenninger eller strukturendringer i materialet som skjæres. Nøyaktigheten er stor selv på tykke plater. Det blir minimalt med grader og etterbehandling.

Vårt skjærebord har et skjæreområde på 3000×1500 mm ved 5-akset skjæring, og 4200×2100 mm ved 3-akset skjæring. Det kan skjæres plater i opp til 250 mm tykkelse.

Vi kan tilby hjelp til å konstruere deler i Gems eller Solid Works, eller kunde kan sende ferdige tegninger til oss som vi kan konvertere til skjæreprogram. Det er også mulig å komme med en mal som vi kan tegne av.

Ta kontakt med oss og vi kan gi pris på delene De ønsker å få skjært. Deres forespørsel vil bli viet den største oppmerksomhet.

Sveising

I desember 2022 utvider vi vår maskinpark med en sveiserobot. Roboten har en kraftig manipulator som kan snu rundt på store deler, og er skreddersydd til vårt behov for å kunne utføre oppgaver innen et stort spekter.

Sveising på vårt verksted skjer hovedsakelig med våre pulsmig sveiseapparater
Med disse apparatene kan vi sveise stål, rustfritt stål, aluminium og messing.

Vi har også TIG-sveiseapparat som vi bruker til tynnplate- og rørsveising.
Sveiseprosessen er tidkrevende, men gir likevel overlegne resultater i mange tilfeller.

Maskinering

I 2013 utvidet vi maskinparken vår med et Okuma dreiesenter. Fra før har vi et Quaser maskineringssenter, og kan påta oss komplette maskineringsoppdrag.

Vår erfarne operatør er behjelpelig med å finne en løsning på oppdraget Deres.

Vi imøteser Deres forespørsel, og gir Dem om ønskelig en fast pris på oppdraget.

Plateknekking

Kantpressen har styrt Y1, Y2, X1, X2, Z1, Z2, R1 og R2-akse. Før knekking kan det kjøres simulering av knekkesteppene på grafikkskjerm.

Presskraften er på 150 tonn. Knekkelengden er 3100 mm. Med det verktøyet vi har pr. i dag kan vi knekke opp til og med 10 mm plate (AISI 316)

Design

Vi benytter Solid Works for design og utprøving av produkter. Å benytte 3d cad for konstruksjon av produkter er etter hvert blitt en nødvendighet for å kunne tilby produkter som virker fra dag 1. Tegningene som tas ut gir oss også en mer kvalitetssikret produksjon der produktets form blir mer tydelig .

Spør oss gjerne om vi kan tilpasse og prøve ut produktet ditt.

Overflatesliping/avgrading

Vi har maskiner for sliping og børsting av overflater og kanter på plater og profiler.

Vi har også muligheter for å avgrade deler i vibrasjonstrommel.